Wie ben ik?

Een korte biografie
Mijn naam is Ans Koch.

Ik werd in 1955 geboren in Maastricht als jongste van 5 kinderen.
Het woord ZORG stond in ons gezin voorop; zorg, zorgzaamheid, betrokkenheid, interesse voor de ander. Helpen waar nodig en vanuit het hart.
Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik een opleiding in de zorg ging volgen; eerst bij verstandelijk gehandicapten in Watersley Sittard en enkele jaren later kwam ik als verpleegkundige te werken in Kinderrevalidatiekliniek Franciscusoord in Houthem bij Valkenburg.

Na de geboorte van onze kinderen werkte ik een aantal jaren als vrijwilliger bij de Kindertelefoon in Heerlen. En nieuwsgierig als ik ben, ontstond er op zeker moment behoefte aan méér; meer kunnen betekenen voor anderen, zowel voor kinderen als voor volwassenen.
En zo kwam ik terecht bij (toen nog) P.C. Welterhof in Heerlen, psychiatrie. In eerste instantie als uitzendkracht, en niet lang daarna als leerling en uiteindelijk als gediplomeerd
B-verpleegkundige. Ik kreeg de gelegenheid me te verdiepen in vrouwenproblematiek, met als gevolg een specialisatie in seksueel misbruik bij vrouwen. In de ongeveer 7 jaren dat ik met deze vrouwen werkte kwam mijn nieuwsgierigheid met en interesse voor de gevolgen van psychische problemen op en in het lichaam van mensen, steeds meer op de voorgrond.
In de opleiding tot Lichaamsgericht Therapeut in Zeist vond ik de aansluiting en antwoorden die ik hiervoor zocht.

Mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid bleven echter onverminderd om aandacht vragen en zo besloot ik om de opleiding tot maatschappelijk werker te volgen, om ook van dát deel van onze samenleving meer te leren.

In 2010/2011 volgde ik de opleiding tot trainer Mindfulness, waardoor ik gecertificeerd ben tot het geven van de mindfulnesstraining en dit een aantal jaren met veel plezier doe.

In 2014 volgde ik de opleiding tot MIR-methode Begeleider; u vindt hierover een link en uitgebreidere informatie verderop op deze site.

In 2017 volgde ik tot slot de training Biologische Wetten via  Biologika Nederland.

Al deze ervaringen en opleidingen heb ik vanaf 2009 gebundeld in het voeren van mijn praktijk HartSnaar, om op deze manier mensen te kunnen helpen om hun problemen op te lossen, te coachen, te begeleiden en te trainen.

In praktijk HartSnaar is zowel een individuele behandeling als een groepsgericht
(trainings-)aanbod mogelijk.

Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen VTP, BAMW (=registerplein sinds 1 januari), SBLP en NVMW, en bij RBCZ

 

vtpBAMW-logoregisterpleinSBLP_logo-sblpnvmw                                            

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *