Mindfulness

De training Mindfulness is tot nader order even on hold gezet. Mogelijk zal ik er in de loop van dit jaar op een andere locatie weer mee starten.

Mindfulness is een manier om je bewust worden van de stressfactoren in je leven, en hoe je daarmee nú omgaat. Door bewust te onderzoeken wat je doet, denkt en voelt kun je je reacties in tijden van stress en spanningen veranderen, waardoor je er (veel) minder last van hebt.
Mindfulness is geen vorm van therapie maar een training, je ‘traint’ als het ware je ‘aandachtsspier’ en leeft daardoor rustiger en aandachtiger.
Al doende leer je om ook de negatieve aspecten van je leven te aanvaarden in plaats van er alsmaar tegen te vechten.

www.flickr.com/photos/h-k-d/

www.flickr.com/photos/h-k-d/

https://www.flickr.com/photos/h-k-d/sets/

https://www.flickr.com/photos/h-k-d/sets/

De training:
De mindfulnesstraining bestaat uit een aantal sessies.
De training bestaat uit aandachtsoefeningen, lichte lichaamsoefeningen, theorie en huiswerk.
Dat huiswerk is erg belangrijk omdat je juist door het dagelijks oefenen gewend raakt aan aandachtig en bewust leven.
Voor verdere informatie kunt u contact met mij opnemen via de mail info@hartsnaar.nl of telefonisch 06 38398023

 

2 gedachten over “Mindfulness

 1. Marga

  Voor dat ik aan de Mindfulness training begon, wist ik niet wat me te wachten stond. Ik was een beetje huiverig dat het zweverig zou zijn, maar dat is het beslist niet.
  Ik heb baat bij de volgende oefeningen:
  De bodyscan. Die doe ik niet meer met de cd maar uit mijn blote hoofd voornamelijk in bed. Dat maakt me rustig, zodat ik makkelijker in slaap val.
  Ook gebruik ik het mindful eten vaker evenals de oefening voor de ademhaling.
  Door de mindfulness training heb ik geleerd rust te nemen.

 2. Marion

  In de hectiek en stress van alledag ren ik vaker aan mezelf voorbij–> Doorzetten, volhouden, stress en pijn door lichamelijke beperkingen. Ik wil overeind blijven en met al mijn passie dingen blijven doen waar ik voldoening in vind, werk en privé. Maar ik voel ook dat ik rust nodig heb, rust in m’n hoofd en lijf en die balans is nog wel eens zoek.

  In een ver verleden had ik regelmatig aan yoga gedaan en had al ervaring opgedaan met de goede invloed van ademhalingstechnieken, ontspannen concentratie en ook meditatie. Ik zocht naar ‘iets’ , iets wat in mij in mijn dagelijks leven handvatten zou geven en wat ook ‘te doen’ zou zijn. Via mijn werkgever kon ik deelnemen aan een middagworkshop Mindfullnes. Dat beviel goed en zo heb ik de kans aangegrepen om bij Ans Koch een 8 weekse training te gaan volgen.

  Ans inspireert, loodst mij met haar rustige stem en beeldende uitleg door de Mindfullnes oefeningen. Door deze oefeningen en meditaties ontstaat er weer rust en ruimte in mijn lijf en in mijn hoofd. Met haar ervaring en expertise van jaren (h)erkent ze waar jouw pijn zit of zou kunnen zitten en dat doet ze zonder te oordelen en met veel ruimte voor jou persoonlijke beleving.
  Als na een training naar huis ga heb ik ‘positieve bagage in mijn rugzak’, waar ik uit kan putten en die ik kan toepassen in mijn dagelijks leven. Voor mij is het een waardevast gegeven geworden en het feit dat ik nog steeds uitkijk naar de follow up trainingen zegt wel genoeg.

  Marion
  September 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *